Tűz elem

2. cikk – Arany hatszög, avagy a teremtés titka

“Atlantisz Tűz rendjének szimbóluma”

A tűz templomának mélységében, az arany kupola alatt gyűltek össze a rend őrzői. Tekintetük mély révületet tükrözött, ahogyan a szent tűz lángjait fürkészték. Mély nyugtalanság és visszafogott izgalom jellemezte ezen a korai órán őket. Im-en-táh-op-met, a nyúlánk főpap mélységes aggodalmának adott hangot, ahogyan a fekete tűz térnyerését figyelte az oltáron. Az őrzők évezredek óta vizsgálták a két tűz szüntelen, világot teremtő erejének titkát. A fekete tűz és a fény tüze két, háromszög alakú edényben égve egybeolvadtak. Lángjaik jól mutatták ezen energiák ősi, mély és misztikus egyesülését, emellett arra is rávilágítottak, hogy az elfogadás és aktivitás ősi egysége most pont megbomlóban van. A főpap nyugtalanul tekintett ki szeme sarkából a csarnok egyetlen bejáratának irányába. Izgatottan várta a könyvtárost, akinek már itt kellene volna lennie.

Vajon hol késik? – mormogta magában.

Nehezére esett ilyen nyugtalan lelkiállapotban a reggeli áhítatra figyelni. Utoljára a magas lég kontinensének pusztulásakor volt ilyen mértékű diszharmónia a két tűz között. Lemúria asszonyai éppen csak elkerülték kontinensük pusztulását. Ha a beszélő fény papjai nem nyújtanak segítő kezet a „Szépaszonyok” rendjének, ma nem lenne élő követük.

Végre – könnyebbült meg a főpap.

Az ajtóban megjelent a könyvtáros, kezében tartva a fénykristályt, amit annyira áhított a főpap.

Itt kell lennie az igaz megoldásnak a fekete tűz túlzott térnyerése ellen – gondolta, miközben átvette a kristályt, hogy tudatát egyesítve vele, elmerüljön annak tanításában.

A világ világossága világítsa meg elméteket, hogy az egyetlen és örök szeretet, a mindig teremtő isteni kegyelem veletek legyen – hangzott el a reggeli köszöntés a főpap szájából.

Tudatomat egyesítve az ősi fénykristállyal halljátok hát tanításomat és fogadjátok szívetekbe, hogy a szeretet fénye növekedjék a világban. A két tűz ereje olyan, mint két rakoncátlan gyermek. Pont, mint a szív hatalma, ellentétes érzelmek útján járva. A gyenge elme nem képes felismerni az egyetlen örök fény útját. Ahogyan az örök Isteni természet és a változó emberi természet egyesül bennünk, úgy egyesül a két tűz az oltáron. A teremtő egy Isten három megnyilvánulásaként és hozzá hasonlatosan emberi lényünk hármasságaként, létrehozza azt a hatosságot, ami a világunkat jellemzi.

Erősítsétek meg tehát szíveteket, és elmétekkel kövessétek ezt a tanítást. Az oltár hat pontja az ember számára fontos hat teremtési motívumot mutatja nekünk. Ezek azok az állapotok, amit ha tudatosan elértek és alkalmaztok az életetekben, bőségben és harmóniában fogtok élni. Együtt a mindig jelenlévő szeretettel. Íme amire gondolj:

– 1. EGYSÉG: „TE is az vagy” ősi bölcsessége, a mindenben fellelhető önmagam.
– 2. HIT: feltétel nélkül elfogadott tény a létező számára.
– 3. SZERETET: az Isten életerejének megnyilvánulása.
– 4. IRGALMASSÁG: felismerni a másik létező szükségszerűségéből fakadó saját tanulásunkat.
– 5. TÁMOGATÁS: megmutatni a másik számára a helyes utat vagy módszert, amivel ő megoldja problémáját.
– 6. TOLARENCIA: elfogadni a másikat, úgy ahogy van.
– 7. BÖLCSESSÉG: a tudás helyes alkalmazása.

Tudom, sok kérdés merült fel bennetek. Mindre, a ma reggeli tanításban nem tudok felelni, de tudom eljön az az idő, mikor a mag népének szüksége lesz megtapasztalni ezen törvényszerűségek örök érvényét. Törekedj, hogy az EGYSÉG, HIT, SZERETET, mint passzív elvek, betöltsék szívedet. Emellett, az IRGALMASSÁG, TÁMOGATÁS, TOLERANCIA, mint aktív elvek, cselekvésre sarkalljanak. Bizony BÖLCSNEK mondanak így téged.

Ti vagytok a világ világossága! Fejlődjék ma is bennetek a szeretet áldása! – hangzottak a főpap ünnepélyes szavai.

Im-en-táh-op-met visszavonta tudatát, és mintha az Istenek egyetértésüket akarták volna kifejezni az elhangzottakkal, a fekete tűz lángjai visszahúzódtak az oltáron és a templomot újra a harmónia meleg szeretete lengte körbe.

Legyen meg a teremtő igaz és szeretetteljes akarat – hangzott fel az ősi kántálás mintegy köszönésképpen a tanításért, miközben imáikba mélyedtek a tűz őrzői.

[edupro_button link=”url:https%3A%2F%2Fpiramistana.com%2Ftarot-tanfolyam-alap-szint-1-modul-2018-julius-hetvegi-budapest|title:Kattints%20ide%20%C3%A9s%20Jelentkezz%20az%20indul%C3%B3%20Tarot%20tanfolyamunkra!||” class=”fooldal-tanfolyam-jelentkezes-gomb”]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük