Víz elem

83. cikk – Rat-ava története, 2. rész

…Ahogy mélyebbre ásott az ellentétek kavargásában, egy emlékkép formájában meg is találta az okot, amiért a gyermek félt.

Alig pár hónapos volt ez az emlék. A kereskedő legutolsó látogatásáról szólt. A falu, hogy biztosítsa a kereskedő jóindulatát, egy éjszakára felajánlott egy fiút neki. Minden 14-16 éves fiúnak oda kellett állnia a vének tanácsa elé, meztelenül, és a kereskedő választott közülük. Nem a fiút választotta, de a rettegés még is megülte a gyerek lelkét. Főleg azért, mert neki kellett felszolgálnia az ételt és az italt a kereskedőnek, és bár nem akarta, de látta és hallotta, ami a házban aznap este történt.

A legrosszabb viszont másnap reggel érte a gyermeket. A kereskedő így szólt hozzá:

– Megegyeztem a gazdáddal korcs, legközelebb elviszlek magammal, és ha addig nem vesz meg senki, onnantól te leszel az ágyamban.

Innentől kezdett minden este imádkozni az ablaknál a fiú. Ez volt az a mély segítségkérés, amit álom formájában Er-mi megérzett…

– Lássuk azt a rovást! Melyik fényjelet ismered? – kérdezte a fiút, hogy kizökkentse a kettősségből.

Er-mi rajzolni kezdte őket. Az első jel egy kehely volt, amit a gyermek felismert. Majd a kard és az érme jelét is biztosan megnevezte. A bot jelének több variációját is megmutatta a mester és a gyermek pontosan tett különbséget közöttük.

– Az első a fehér bot. Jelentése: emeld még, felfelé.

– A második a fekete bot. Jelentése: tartsd meg.

– A harmadik a vörös bot. Jelentése: teremtsd meg.

– A negyedik a zöld bot. Jelentése: változtasd meg.

– Nagyon ügyes vagy, gyermekem. Látod, a fényírásnak itt nagy hasznát fogod venni. Már csak egy dolgot kell ma megbeszélnünk, mégpedig azt, hogy hogyan szólítsalak? Mi legyen a neved?

– Aminek nevezel, arra hallgatni fogok.

– Ez nem úgy van, a név a lélek fényét adja vissza. A neved magában hordozza azt, amit meg kívánsz élni a teremtett világban. Amilyen erőt ad neked saját lelked, úgy élhetsz lehetőségeiddel. Ehhez a kulcs pedig a nevedben rejlik. Gyere közelebb és nézz a szemembe. Engedd, hogy lelked mélyére hatoljak.

Ahogyan a szemkontaktus létrejött, Er-mi lassan letapogatta a fiú szellemét. Egyre közelebb került annak magjához, vagyis a lélekhez. Amint megérintette azt a ragyogó fényt, már tudta is minek nevezi el a gyermeket.

– Rat-ava. Ez lesz a neved.

– Igen gazda, ahogy parancsolod.

– Szólíts mostantól Er-mi mesternek – simogatta meg a gyermek fejét.

– Néhány szóval elmondom hol vagy. Ez a beszélő fény kontinense. Itt tilos a rabszolgaság, itt mindenki szabad ember. Ma jön egy felügyelő a víz rendjének iskolájából. Felszabadítalak téged és fiammá fogadlak. Itt fogsz tanulni az iskolában. Érted, Rat-ava?

– Nem nagyon, gaz.., őő… Er-mi mester. De ugye nem adsz el, ugye nem bántottalak meg semmivel?

– Persze hogy nem, gyere, együnk! Megéheztem a hosszú úton.

Így kezdődött el Rat-ava és Er-mi mester története, ami a harmadik megrázkódtatás utáni kor legnagyobb újítását hozta el, nem csak annak a generációnak, hanem azóta, mind a mai napig, minden beavatott életében. Ennek neve a Négyek törvénye.

Ahogyan Er-mi mester tanította:

– Tanuld meg, az akarat megvezeti a gondolatot, ez hozzárendeli az érzelmeket, ami cselekvéssé változik. Tehát keresd a kint-et, ami elvezet a fent-hez, hogy a bent meglegyen lent. Így megértheted, hogy Mestered nem más, mint az Ő megtestesülése, amit az ÉN-ed megteremt, hogy a TE kettőssége által, megélhesd a MI nagyszerűségét. Keresd mindig: ŐT.