Éter elem

162. cikk – Az ötödik elem iskolája, 20. rész

– Szívem örömtől repes, Ó tanácsnokok, hogy megértettétek a végtelen szerető Isten életörömében megjelenő, megbocsájtásra épülő tanítást! – vette át a szót Sariel – Jöjjetek hát, folytassuk utunkat!
Ugyanazon az ajtón hagyták el a szentek szentélyének szívét, mint amely belépett. Az angyal határozott léptekkel vezette őket a magas torony zegzugos folyosóin keresztül. Szinte senkivel sem találtak. Egy kis kerten keresztül haladva Sariel megállt. Egy pillanatra befelé figyelt, és gyönyörű világító fénytestén egy árnyékszerű erő suhant át.
-Most kaptam a hírt… -emelte fejét a tanácsnokok felé-Merényletet próbáltak meg elkövetni Ár-te mot-sál tanácsnok ellen. Vészhelyzeti protokoll van életben.Változtatnom szükséges a terveimen. Kérlek benneteket tanácsnokok, hogy egyik aspektusotokat küldjétek el a fogadó csarnokba, a másik aspektusotokat a tanácsterembe! Itt az idő megsokszorozni erőinket!
Tl-osz és Rag-us-Pan magukba mélyedtek, és az Öd-év segítségével megháromszorozták magukat. A négy tanácsnok meghajolt az angyal előtt, majd sietős léptekkel indultak el a megbeszélt helyükre. Ahogy kiléptek a kertből, láthatatlanul, szinte a semmiből léptek köréjük a magas torony őrségének tagjai. Mindannyiójukat körbevették és szorosan összezárva kísérték, a fejük felett pedig megjelent egy Michaelita angyal is, teljessé téve a védelmet.
– Egyre erősebben és több fronton indult el a támadás ellenünk.Mert bizony az önzés erői egy pillanatra sem szunnyadnak! Ébernek és felkészültnek kell lennünk, hogy az egyetlen igaz szeretet végtelen rendelkezéseinek érvénytelen tudjunk szerezni.
– Ó Sariel, vajon miért támadja a teremtmény egy másik teremtmény megjelenését, ha mind az egyetlen végtelen szeretetének csodálatos ajándékai vagyunk? Miért szükséges elvenni azt, amit ez ég nem nekünk adott?
-Bölcs kérdések, TI-osz tanácsnok. Sajnos nem mindenkiben van ilyen fajta bölcsesség és éleselméjűség, mint bennetek. Az élet rendjét az elfogadással lenne szükséges felismerni. Ti emberek a választhatóságotok végtelen adománya miatt más és más tudatállapotban vagytok jelen az élet színpadán. Azaz más és más hozzáállásotok az élethez.Mindannyiótoknak más és más fontos. Ebből ered talán fajotok sokszínűsége, de éppen ebben a rejlik az is, hogy az egyetemes rend törvényeit nem egysíkúan látod. Mert bizony a tudat értelmez, de a szív érzi meg annak teljességét. Hogy megértsd, egy példával támasztom alá szavaimat. Szeress és ne ítélj! Így szól bölcs mondásotok. Ahhoz, hogy ezt a parancsot jól megtartsd, el kell gondolkodni azon, hogy kire és mire vonatkozik. Ki az alanya a mondatnak: önmagad, másik létező, vagy mindkettő? Mit jelent szeretni? Vagy mit jelent ítélni? Mikor, vagyis milyen gyorsan szükséges, hogy ezt a bölcs mondást? Milyen helyen és milyen körülmények között, milyen mélységben?Erre ti emberek sokféle választ adtok, de a rengeteg válasz közül melyik a helyes? Érted már?
-Igen, azt hiszem értem-gondolkodott el Tl-osz.